WijnbouwerCava Ludens

Barcelona - Spanje

Wat meer informatie over 'Cava Cava Ludens'

Wijn en cava heeft altijd voor de familie Sans-Rovira en hun voorouders deel uitgemaakt van hun geschiedenis en cultuur. In 1982 kochten ze de masia Grabuach en hebben het volledig gerestaureerd. Hierdoor kreeg het zijn oude glorie terug en zijn ze begonnen met de productie van de Cava Ludens.

Maura Rovira, dochter en oenoloog, heeft deze wijnmakerij geherstructureerd, uitgebreid en vernieuwd om de productie van hun cava's te perfectioneren. Door traditionele methoden of 'método tradicional' te volgen en te verfijnen, houdt Maura Rovira een strikte controle op de kwaliteit van de schuimwijnen.

Bij dit ambachtelijk productieproces wordt er erg veel aandacht gelegd op de manuele handelingen die hierbij komen kijken. Omwille van deze toewijding voor ambachtelijk vakmanschap zorgt ze ervoor dat elke fles een unieke en buitengewone persoonlijkheid en karakter heeft.

Dat heeft ervoor gezorgt dat Cava Ludens ondertussen een fenomeen is geworden. En dat is volledig terecht. Cava Ludens laat tafels feesten, maakt sfeer bij het aperitief en laat de ‘portemonnee’ niet leeg achter.

Logo van Cava Ludens

Waarom je Cava Ludens echt in huis wil hebben:

Maura Rovira houdt een stricte controle om de kwaliteit van elke fles cava te behouden.

Focus op productie van budgetvriendelijke & heerlijke cava's.

Elke fles heeft een buitengewone persoonlijkheid en karakter!

Cava Ludens is een fenomeen als het gaat om cava of schuimwijnen

De wijngaarden van Cava Cava Ludens in Barcelona

Het terroir

Een binnenlands klimaat met mediterraanse invloeden, zachte zomers en koude winters, met 2700 zonuren per jaar. Overdag profiteert de druivelaar van de warmte terwijl de nachten lekker koel zijn door de nabijheid van de bergen.

De ondergrond

Cal Noia wijngaard. Variabele bodem met vooral veel kalk in de ondergrond.

Wijnbouw in Barcelona

Barcelona, gelegen aan de Middellandse Zee in Spanje, is niet alleen een cultureel bruisende stad, maar ook een belangrijke hub voor schuimwijnen, vooral Cava.

De regio staat bekend om zijn Cava's, die voornamelijk worden gemaakt van de Xarel.lo, Macabeo en Parellada druiven.

Deze druiven gedijen goed in het mediterrane klimaat van Barcelona, waar warme zomers en milde winters de ideale omstandigheden creëren voor de rijping van de druiven.

De Cava's uit Barcelona hebben een uniek karakter, met de Xarel-lo die body en structuur geeft, de Macabeo die frisse en fruitige tonen toevoegt en de Parellada die zorgt voor een aangename finesse.

Sfeerbeelden van
Cava Ludens